Veel aandacht voor hout op vakbeurs GEVEL

30
jan
2012
Van 25 tot 27 januari vond de vakbeurs GEVEL plaats. De Vakbeurs GEVEL is een belangrijke niche beurs voor architecten, projectontwikkelaars en particulieren waar experts op het gebied van buitengevels zich presenteren. Vakbeurs GEVEL trok dit jaar ruim 10.000 bezoekers.

Centrum Hout bemande op de beurs een stand waarin de verschillende mogelijkheden van houten gevelbekleding tentoongesteld werden. De bezoekers stelden veel vragen over de milieuvriendelijkheid van houten gevelbekleding; hoe hout scoort ten opzichte van andere materialen, maar ook hoe verschillende houtsoorten zich verhouden ten opzichte van elkaar. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor architecten. De keuze voor hout, als hernieuwbare grondstof, past daar goed bij. Ook onderhoud, toepassingen en constructies zijn veel besproken thema’s. Ten opzichte van twee jaar terug werden er door de bezoekers meer vragen gesteld over de afwerking van houten gevelbekleding. Ook is er meer interesse voor houten daken. Voor gemodificeerde producten zoals Accoya, maar vooral voor thermisch gemodificeerd hout zoals Plato, Lunawood en Stellac blijft de belangstelling groot. Houtsoorten waar veel naar gevraagd wordt, zijn Western Red Cedar en verduurzaamd naaldhout (douglas, lariks en vuren).

De stand van Centrum Hout was opgebouwd uit monsterborden aangeleverd door 7 VVNH leden. Daarmee konden bezoekers ter plekke verschillende voorbeelden en mogelijkheden bekijken. Ook konden bezoekers desgewenst meteen in contact worden gebracht met leveranciers. De volgende editie (in 2014) hoopt Centrum Hout monsterborden van nog meer VVNH leden te laten zien, om een zo compleet mogelijk beeld te geven van de diversiteit en mogelijkheden die er zijn op het gebied van houten gevelbekleding.

Tijdens de vakbeurs is de herziene versie van de houtwijzer ‘Gevelbekleding van massief hout’ gelanceerd. In de houtwijzer vindt u praktische informatie en tips over opbouw, detaillering en houtsoortenkeuze. Ook worden de ‘do’s and dont’s’ in beeld gebracht. U kunt de houtwijzer ook hardcopy (tegen kostprijs) bestellen via de webshop.

Reacties

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.