{{ showmenu }}

Hout & Duurzaamheid

Bouwen met hout houdt de biodiversiteit in stand.

Als architect, aannemer of projectontwikkelaar sta je voor de keuze met welk materiaal je besluit te bouwen. Steeds vaker wordt er besloten om met hout te werken. Daar zijn veel verschillende redenen voor. Een veel voorkomende reden is het thema dat ons allemaal bezighoudt, namelijk Duurzaamheid. Hout is tenslotte de enige grondstof die zichzelf hernieuwt én CO2 opslaat. Bouwen met hout is daarmee essentieel voor het behalen van onze klimaatdoelstellingen.

Ga direct naar:

ZIEN: Waarom provincie Groningen de langste houten fiets- en wandelbrug van Europa wil bouwen?

De huidige productiemethoden hebben de toepassingen en praktische voordelen van hout groter gemaakt. Een recent voorbeeld hiervan is deze fiets- en wandelbrug van maar liefst 800 meter lang, die prachtig past in haar omgeving en ook nog eens levenslang opgeslagen CO2 vasthoudt. Het bouwwerk is de perfecte combinatie tussen mens, dier en omgeving waarmee de biodiversiteit in stand wordt gehouden. Een icoon dat staat voor een nieuwe kijk op hoe we bouwen.

Meer weten over dit project? Je leest het interview hier.

DOWNLOADEN: 11 belangrijke redenen waarom houtbouw goed is voor milieu en klimaat.

Er zijn wel 100 redenen te bedenken waarom hout natuurlijk van nu is. Wij hebben de 11 belangrijkste voor je geselecteerd. Een aantal zullen je verrassen!

We respecteren uw privacy. Voor meer informatie verwijzen we u naar onze privacyverklaring.
Als u één van onze whitepapers downloadt, dan verleent u toestemming om de nieuwsbrief van houtnatuurlijkvannu te ontvangen.

LEZEN: De potentie van biobased materialen in de bouw.

Er ligt een enorme potentie voor biobased materialen in de bouw, waarmee zowel een bijdrage wordt geleverd aan de transitie naar een circulaire economie als aan de gestelde klimaatdoelstellingen. Het rapport ‘Potentie biobased materialen in de bouw’ uit onderzoek van NIBE is bedoeld voor iedereen die biobased materialen (vaker) wil inzetten.

Benieuwd geworden hoe hout een
rol kan krijgen in jouw project?

Laat je inspireren door de mogelijkheden. Klik op een van onze experts in de kaart hieronder.

Geen locaties gevonden met huidige filters