Manifest

Hoe we wonen en waar we werken. Waar we liefhebben, spelen, zorgen.
Waar we studeren, winkelen, recreëren. Onze leefomgeving draagt bij aan ons geluk en zorgt voor welvaart en welzijn.

Wij voelen ons verantwoordelijk om het beste uit woningen, gebouwen en gebieden te halen. Bij te dragen aan een leefbare en duurzame wereld. En het goede nieuws is: er is nooit een betere tijd geweest om dat te doen.

Nu is de tijd voor een nieuwe kijk op hoe we bouwen. Nu is de tijd voor woningen die hernieuwbaar zijn. Voor gebouwen die je een positief gevoel geven en voor projecten die tegemoetkomen aan de behoeftes van mensen.

Overal in de bouwsector wordt er hard gewerkt aan materialen die voldoen aan de strenge eisen van deze tijd. Terwijl wat bouwmateriaal betreft, de oplossing er al is. Alleen die ligt zo dichtbij dat je die niet ziet. Neem iets afstand en je ziet het. Het meest planeetvriendelijke en duurzame materiaal van de toekomst is er altijd al geweest.

HOUT

Hout prikkelt alle zintuigen. Heeft een warme uitstraling, ruikt lekker en ziet er mooi uit. Hout is met de hulp van innovatieve technologie steeds efficiënter en flexibeler geworden. Hout kan zo sterk zijn als staal en toch veel lichter, waardoor je razendsnel in de hoogte kunt bouwen. Houten gebouwen verminderen stress, verlagen de hartslag, kalmeren kinderen in de klas en verbeteren het herstel in ziekenhuizen. Hout kan eeuwen doorstaan. En in die tijd blijft, zeker bij duurzaam hergebruik, de vastgelegde CO2 opgeslagen. Hout in de bouw is daarom noodzakelijk voor het halen van onze klimaatdoelen.

En het mooie is… Hout is dankzij duurzaam beheerde bossen, het enige materiaal dat nooit uitput of opraakt. Hout is dus goed voor mens, dier en de hele planeet.

En daarom is Hout. Natuurlijk van nu.
Welkom in De Nieuwe Houten Eeuw.
 

We respecteren uw privacy. Voor meer informatie verwijzen we u naar onze privacyverklaring.
Als je het manifest ondertekent, dan verleen je toestemming om de nieuwsbrief van houtnatuurlijkvannu te ontvangen.