{{ showmenu }}

Bettina Voos - Centrum Hout

  • inspiratie
  • boomfeestdag
  • boomplantrecord

Doe mee met het Nationaal Boomplantrecord

Stichting Nationale Boomfeestdag plant al 63 jaar bomen met kinderen: 10 miljoen bomen met miljoenen kinderen in gemiddeld 75% van de Nederlandse gemeenten.

Opgericht door Staatsbosbeheer in 1957 is de missie na zoveel jaar nog steeds actueel, sterker nog, actueler dan ooit: kinderen bewust te maken van de bijdrage van bomen aan een gezond klimaat, aan hun toekomst én ze te inspireren hieraan zelf bij te dragen. Op de derde woensdag in maart planten ze een boom, alleen of samen met andere kinderen en tijdens de schooluren: een onvergetelijke ervaring.

Nationaal Boomplantrecord

Naar aanleiding van het wereldrecord bomen-planten-op-één-dag in Ethiopië (350 miljoen bomen!) is Boomfeestdag benaderd door Editie NL met de vraag of Nederland dit record kan evenaren. Ons oude plantrecord staat op 235.000 bomen op één dag. Op 18 maart 2020 willen we dat record verbreken met een poging van een half miljoen bomen op één dag!

Stichting Nationale Boomfeestdag wil, naast gemeenten en rijksoverheden, ook bedrijven stimuleren mee te helpen aan het realiseren van het Nationaal Boomplantrecord op 18 maart aanstaande.

Ga naar boomfeestdag.nl/boomplantrecord en draag als particulier of bedrijf jouw boompje bij aan een gezonde, duurzame wereld.

Voor meer informatie over het record of over een samenwerking met de Boomfeestdag kun je contact opnemen met Peter Derksen via peter@boomfeestdag.nl

Hier is de actuele stand te zien.