{{ showmenu }}

Whitepaper: 'De driedubbele meerwaarde van het houten kozijn'

Houten kozijnen bieden veel ontwerpvrijheid, passen in elke bouwmethode en zijn op maat te maken voor elke woning- of bouwstijl en in iedere gewenste kleur. Denk daarnaast aan de eigenschappen op het gebied van duurzaamheid, levensduur, prestaties en de gunstige effecten op het milieu. In dit whitepaper zijn de pluspunten overzichtelijk samengevat. Ontdek óók de driedubbele meerwaarde van houten kozijnen.

De hele houtpaper lezen? Vul dan onderstaand formulier in en klik daarna op de button ‘downloaden’. Je vindt het document dan terug in je downloadmap.

Whitepaper: ‘Zo draagt hout(bouw) bij aan de realisatie van een circulaire economie'

Er zijn de afgelopen decennia verschillende duurzaamheidsgolven in Nederland geweest. Deze gaven elke keer een andere invulling aan duurzaamheid. Circulariteit is er een van. Maar wat is circulariteit eigenlijk? En hoe draagt hout bij aan het realiseren van een circulaire economie? Deze vragen beantwoorden we in deze houtpaper.

Whitepaper: ‘Meer hout, meer gezondheid'

Eindelijk is het besef daar dat hout onmisbaar is in de bouw van de 21ste eeuw. Allerwegen worden de vele voordelen van het natuurmateriaal erkend en toegejuicht. Dit artikel beschrijft met name de gunstige effecten die deze medicinale grondstof heeft op de gezondheid van mensen. En ze leefden nog lang en gelukkig – dát is het sprookje van hout in de bouw.

De hele houtpaper lezen? Vul dan onderstaand formulier in en klik daarna op de button ‘downloaden’. Je vindt het document dan terug in je downloadmap.

Whitepaper: 'De toekomst aan houthoogbouw'

Wereldwijd wordt energiek aan houthoogbouw gewerkt. De vreesachtige houding van bangbouwers dat het nog lang onderworpen moet zijn aan voorzichtig experiment, is allang door de feiten achterhaald. Houthoogbouw, dat de grenzen van het constructief mogelijke opzoekt, heeft vanzelf een gunstige invloed op laag- en middelhoogbouw in hout. In het (nog niet uitgegeven) ‘Overzicht Houthoogbouw Wereldwijd (OHW)’ zijn door schrijver dezes projecten vanaf zeven verdiepingen verzameld uit 23 landen. Wekelijks komen er nieuwe bij. Hieraan ligt een krachtige impuls ten grondslag van ontwikkelaars, architecten en aannemers met een avontuurlijke én maatschappelijk verantwoorde instelling. Want wij zijn de laatste generatie die de aarde nog voor een catastrofale ineenstorting kan behoeden.

Geïnteresseerd? Download de whitepaper!

Whitepaper: 'Onderhoud is houden van hout'

Alles in de wereld blijft in stand door onderhoud. Dat geldt ook voor bouwmaterialen, waaronder hout. Dankzij diverse innovaties zijn houtproducten – in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd – onderhoudsarm. Je leest er alles over in dit artikel. Zo maakt hout de wereld niet alleen mooier, maar ook beter.

De hele houtpaper lezen? Vul dan onderstaand formulier in en klik daarna op de button ‘downloaden’. Je vindt het document dan terug in je downloadmap.

Whitepaper: 'Elf redenen waarom hout(bouw) goed is voor milieu en klimaat'

We gaan er geen doekjes om winden: de bouw is een groot energie- en materiaalverbruiker. Inclusief de industrie en transport is ze verantwoordelijk voor 40-45% van het energieverbruik, en daarmee de CO2-uitstoot. CO2-uitstoot is de voornaamste oorzaak van klimaatverandering. Stoppen met bouwen is echter geen optie, in tegendeel: we hebben te maken met een enorm woningtekort.
Inmiddels is echter ook breed bekend dat bomen CO2 opslaan en dat die CO2 in het hout bewaard blijft gedurende de hele levensduur. En dat (bouwen met) hout ook op andere gebieden het klimaat ten gunste is. Hoe kan het toch zijn dat bouwen met hout nog steeds niet breed geadopteerd is in de Nederlandse bouwcultuur? En dat terwijl we nu helaas al in de fase zijn beland waarin we praten over het beperken van de opwarming van de aarde, in plaats van het voorkómen ervan.

Whitepaper: 'Maleisië: brandpunt van houtvernieuwing'

Maleisië behoort tot de grootste houtexporteurs ter wereld: de houtproducten gaan naar liefst 170 landen. Als doorvoerland van oudsher tussen China en India kreeg het feitelijk de sleutel in handen zich zowel economisch als hoogkwalitatief alzijdig te ontwikkelen. Die sleutel heeft Maleisië welbewust omgedraaid, waardoor de deur naar welvaart wagenwijd opensloeg. Het economisch vergezicht reikt nu tot ver buiten Zuidoost-Azië.

We respecteren uw privacy. Voor meer informatie verwijzen we u naar onze privacyverklaring. Als u één van onze whitepapers downloadt, dan verleent u toestemming om de nieuwsbrief van houtnatuurlijkvannu te ontvangen.