{{ showmenu }}

Bettina Voos - Centrum Hout

  • prestatie
  • kansen voor hout
  • bouwen met hout

Daan Bruggink, architect en oprichter van ORGA-architect, breekt keer op keer een lans voor houtbouw. In een column voor Cobouw legt hij zijn standpunt nog eenmaal haarfijn uit.

‘Door grondstoffenvraagstukken, klimaatverandering en stikstofproblematiek stijgt de interesse in houtbouw. Dat is niet voor niets natuurlijk, want houtbouw geeft juist antwoord op die vraagstukken. Daarnaast zie je dat de traditionele bouwsystemen een beetje in paniek raken en een ‘tegenoffensief’ beginnen. Met je vinger naar de andere kant wijzen is een mooi voorbeeld van strubbelingen van traditionele bouwjongens.

Het is altijd verdacht als een tegenoffensief te verdedigend overkomt: we zijn wel goed hoor, echt waar… Oprecht goede materialen of producten hoeven zich nooit verdedigend op te stellen, hun goede aspecten uitleggen is voldoende. Het vergelijk tussen hout en beton is dan ook een verloren discussie voor de laatste (dat weten ze zelf stiekem ook, hoor). Er stond een prachtig artikel van Maikel Kuijpers over beton op de site van De Correspondent. Die wil ik graag aanhalen, Kuijpers is zo welwillend om beton de nekslag te geven. En dat artikel staat boordevol bronvermeldingen.

De hele column van Daan Bruggink lezen, die ook op cobouw.nl verscheen? Dat kan hier.

Beeld (c) VDM Woningen