{{ showmenu }}

NBvT - Centrum Hout

  • prestatie
  • duurzaamheid
  • bouwen met hout
  • circulariteit
  • kozijnenvanhout

Bouwen met houten kozijnen biedt vele voordelen. In eerdere blogs hebben we daar al verschillende dingen over geschreven. In dit artikel zetten we de voordelen op een rijtje:

Grote ontwerpvrijheid

Recht of rond, getoogd of gebogen, een houten kozijn kan in elke gewenste vorm worden gemaakt. Als een architect het kan tekenen kan een timmerfabrikant het maken. Van toiletraampje tot gevelsluitende elementen, houten kozijnen hebben bieden een grote ontwerpvrijheid. Of het nou traditionele bouw, prefab of houtskeletbouw betreft.

Energiebesparend

Hout heeft ten opzichte van andere materialen uitstekende isolerende eigenschappen. Wilt u energie besparen, neem dan houten kozijnen in overweging.

Lange levensduur

Houten kozijnen gaan net zo lang (en langer) mee als uw woning. Wist u dat het oudste nog steeds gebruikten houten kozijn in Nederland (Maastricht) stamt uit 1473! Na fabricage in de fabriek hebben houten kozijnen een hoge beginkwaliteit. Met het juiste onderhoud, vergelijk het met het onderhoud van uw auto, kunt u langdurig en zorgeloos genieten van optimaal functionerende houten kozijnen.

Aanpasbaar aan woningstijl

De sfeer van houten ramen en deurkozijnen is altijd aan te passen aan actuele trends en smaken. Van modern tot landelijk of klassiek. Vaak kan bij een nieuwe voordeur het bestaande kozijn behouden worden. Later een dakkapel of aanbouw? Dan kan het nog steeds in precies dezelfde stijl.

Kleurvrijheid

De kleurvrijheid van houten kozijnen is grenzeloos. De kleur die u wilt, aan te passen aan een andere smaak en met een slimme kleurkeuze is spelen met de onderhoudsvrije periode zelfs mogelijk. Zo behoudt een houten kozijn de waarde bij onderhoud en draagt het daarnaast bij aan de waardeverhoging van een woning of bouwwerk.

Kou- tocht en geluidwerend

U wilt een aangenaam binnenklimaat, maar geen hoge stookkosten. U wilt ventilatie, maar geen tocht. U wilt geen buitenlawaai en lekkages, maar wel veel licht. Energiezuinig, luchtdicht, wind- en waterdichtheid. Houten kozijnen voldoen aan al deze wensen.

Inbraakwerend, brandwerendheid en veiligheid

Het houten kozijn is standaard inbraakwerend. Sporen van braak, vandalisme en mechanische beschadiging zijn daarnaast bij houten kozijnen vaak onzichtbaar weg te werken, zonder noodzakelijke complete vervanging. Ze bieden daardoor veiligheid.

Een standaard houten kozijn voldoet ruimschoots aan de eisen voor brandwerendheid en veiligheid. Zo heeft een standaard houten kozijn een brandwerendheid van binnen naar buiten van 30 minuten en van buiten naar binnen tot wel 60 minuten. Dat komt mede door het lage warmtegeleidende vermogen van hout en de verkoling van het oppervlak vertraagt brand.

Vastlegging CO2

Houten kozijnen afkomstig uit verantwoord bosbeheer dragen bij aan het tegengaan van de klimaatopwarming. Dankzij fotosynthese vangen bomen CO2 op en houden dat in elke gebruikersfase vast. Bij verbranding komt de CO2 weer vrij. Door te kiezen voor kozijnen van aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout, draagt bij aan het terugdringen van de opwarming van de aarde.

Duurzaamheid

Bent u begaan met toekomstige generaties? Met houten kozijnen kiest u voor duurzaamheid en de lange termijn. Houten kozijnen groeien met u mee. Denk aan hang- en sluitwerk, comfort, energiebesparende maatregelen en isolatie. Allemaal aspecten die helpen aan de duurzaamheid van houten kozijnen. Er zijn tal van slimme concepten, garanties en onderhoudsvrije kozijnsystemen.

 

Naar aanleiding hiervan meer lezen over kozijnen? Bekijk de website van KozijnenvanHout!

Meer weten waar houten kozijnen te koop zijn? Klik hier!

  • terug
    naar
    overzicht